Specialisaties

Bij Fysiotherapie Marco Luijks kunt u terecht voor de volgende specialisaties:
 

Algemene fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van bewegen en helpt patiënten die hierin belemmerd worden. Er zijn verschillende oorzaken waardoor iemand klachten krijgt aan het menselijk bewegingsapparaat.

Lees meer over Algemene fysiotherapie »

Reuma / Artrose

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 130 verschillende aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. Reuma is chronisch en vaak onzichtbaar. Pijn en stijfheid zijn de belangrijkste klachten hierbij. De lichamelijke gevolgen hebben vaak grote impact op het dagelijks leven van mensen met reuma en hun omgeving.

Lees meer over Reuma / Artrose »

COPD

COPD (chronic obstructive pulmonary disease) is een verzamelnaam voor onder meer de longziekten ‘chronische bronchitis’ en ‘longemfyseem’. COPD is simpel gezegd een ziekte waarbij de longen altijd vol zitten met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. Deze kleine ontstekingen zijn vaak het gevolg van roken, een erfelijke ziekte of slecht behandelde astma.

Lees meer over COPD »

Manuele Lymfdrainage (oedeem)

Als er in het menselijk lichaam een stagnatie in het lymfesysteem optreedt, is er geen goede doorstroming meer van het lichaamsvocht. Als deze doorstroming niet goed functioneert kan er een oedeem ontstaan.

Lees meer over Manuele Lymfdrainage (oedeem) »

Parkinson

Parkinson is een ziekte van de hersenen waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Het gaat vooral om de cellen van de substantia nigra, welke als taak hebben dopamine te produceren. Door de ziekte van Parkinson ontstaat een dopamine tekort waardoor de hersenkernen die betrokken zijn bij de centrale bewegingen slechter gaan functioneren.

Lees meer over Parkinson »

NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)

NAH staat voor ‘niet aangeboren hersenletsel’. Een niet aangeboren hersenletsel kan verschillende oorzaken hebben zoals een ongeluk, herseninfarcten, kanker, zuurstoftekort, vergiftiging, MS, Parkinson, Alzheimer of Creutzfeld-Jacob.

Lees meer over NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) »

Haptonomie

Haptonomie houdt zich bezig met het ontdekken, ontwikkelen en verhelderen van het gevoelsleven. De aandacht ligt vooral op de wisselwerking tussen het gevoelsleven en de houding, gebaren en bewegingen van mensen.

Lees meer over Haptonomie »

Etalagebenen

Etalagebenen (claudicatio intermittens) is een klacht die ontstaat door een vernauwde slagader in het bekken en/of het been. Dit wordt ook wel slagaderverkalking genoemd. De vernauwing zorgt voor een verminderde aanvoer van het bloed en dus ook van zuurstof naar de spieren. Dit kan zorgen voor pijn in uw heup, bil of been bij het bewegen. De klachten zijn vooral te voelen bij inspanning, omdat er dan meer om zuurstof wordt gevraagd.

Lees meer over Etalagebenen »

Fysiotherapie Marco Luijks is o.a. aangesloten bij de volgende netwerken en verenigingen