Over Fysiotherapie Marco Luijks

Marco Luijks is geboren te Roosendaal en op dit moment woonachtig in Wouw. Sinds 1981 is hij fysiotherapeut. Marco Luijks is zijn carrière gestart in St. Willebrord en twee jaar later heeft hij zijn eigen praktijk opgestart in Rucphen. Inmiddels is daar ook een dependance in St. Willebrord bijgekomen.

Marco Luijks is middels diverse opleidingen en cursussen up to date gebleven op het gebied van fysiotherapie. Hij is gespecialiseerd in Reuma / Artrose / COPD / Manuele Lymfedrainage / Parkinson / NAH / Haptonomie / Etalagebenen. Het individuele contact met de patiënt staat bij Marco Luijks voorop.

“Het belangrijkste is dat een patiënt wordt gezien als een mens met een klacht en niet als een klacht waar een mens aan vastzit.”

Cinthia Osorio is per 2012 werkzaam bij Fysiotherapie Marco Luijks. Cinthia volgt op dit moment de opleiding tot Oedeemfysiotherapie en staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. 

Fysiotherapie Marco Luijks is aangesloten bij:

 

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Vanwege de toenemende werkzaamheden van de huisartsen is in 2006 de directe toegankelijkheid fysiotherapie ingevoerd. Waar men voorheen een verwijzing nodig had van de huisarts kan men nu rechtstreeks naar de fysiotherapeut.

Marco Luijks fysiotherapie heeft een digitaal systeem, zodat wij precies kunnen zien hoe u verzekerd bent en op hoeveel behandelingen u recht heeft. Marco Luijks fysiotherapie vindt het vanzelfsprekend dit uit te zoeken en bij te houden. Dit doen wij, omdat wij er naar streven hier nooit overheen te gaan, zodat uw bezoek aan de fysiotherapeut geen kosten met zich meebrengt.

Eigen risico

Het eigen risico is voor iedereen die in Nederland woont hetzelfde, namelijk € 385,- in 2018 per jaar. Dit wordt bij u inrekening gebracht als u gebruik maakt van de gezondheidszorg. Of het nu gaat om de tandarts, medicijnen, de fysiotherapeut etc. er wordt ten alle tijden door uw zorgverzekeraar € 385,- bij u in rekening gebracht. Chronische lijst fysiotherapiebehandelingen vallen onder het eigen risico.

Per jaar wordt dit bedrag door de overheid opnieuw bepaald.
Uiteraard houden we dit bij voor u, zodat we u op de hoogte kunnen brengen. 

Aanvullende verzekering

Vanuit uw aanvullende verzekering heeft u recht op fysiotherapie, uw pakket bepaald hoeveel behandelingen. 

Chronische verwijzing fysiotherapie

Een chronische indicatie voor fysiotherapie krijgt u als u bijvoorbeeld een CVA heeft doorgemaakt of als u bijvoorbeeld een nieuwe kruisband heeft gekregen, nieuwe heup, MS, Parkinson etc.

Marco Luijks fysiotherapie weet welke aandoeningen voor chronische fysiotherapie in aanmerking komen en kan u hierover informeren.

Als u in aanmerking komt voor chronische fysiotherapie behandelen en begeleiden wij u totdat u van de klachten af bent (bijvoorbeeld na een nieuwe knie) of dat de klachten en beperkingen tot een minimum zijn gereduceerd (bijvoorbeeld na een doorgemaakt CVA). Vanaf 2017 alle claudicatio 37 x in de basisverzekering. Vanaf 2018 heup- en knieartose 12 behandeling vanut de basisverzekering. 

Fysiotherapie aan huis

Wanneer u niet in staat bent om bij ons in de praktijk te komen kan Marco Luijks fysiotherapie u aan huis behandelen.

Fysiotherapie Marco Luijks is o.a. aangesloten bij de volgende netwerken en verenigingen